FN Blog / SEO / Mivégre is ez az egész?
Nyomtatás Betűméret
Mivégre is ez az egész? 2008-02-29 18:27:04
Mármint most nem a világra és a életre gondolok - persze erre is hasznos lenne választ találni, hanem pusztán erre a blogra. Mi másról is szólhatna az első post, mint hogy mivégre van a világon seo, azaz a keresőoptimalizáció?

A SEO kapcsán nyugodtan beszélhetünk kopernikuszi fordulatról a marketingben. Kopernikusz arra jött rá, hogy nem a Nap kering a Föld körül, hanem éppen fordítva.  Forradalmi nézőpontváltás. Fromm szerint az is ilyen fordulat volt, amikor Darwin arra jött rá, hogy az ember a majomtól származik, illetve Freud arra jutott, hogy az embert a tudatalatti mozgatja valójában.

A SEO is óriási szemléletbeli változást hozott.   A hagyományos marketinges úgy gondolkodik: meg kell határozni a célcsoportot, majd meg kell határoznia azon médiumokat (pl. újságok, magazinok, rádióállomások) amelyeken keresztül a célcsoportot elérheti. Ki kell találni, hogy a lehetséges vásárlók többségükben milyen magazinokat olvasnak, milyen rádióállomásokat hallgatnak, mikor, milyen televíziós csatornákat néznek.

Az új marketinges (nevezzük így) azon gondolkodik el: mire keresnek rá a weben a potenciális vásárlók? Óriási a különbség, hogy ahhoz próbálok-e szólni, akit esetleg érdekelhet a szolgáltatásom (mondjuk demográfiai jellemzői alapján), vagy aki éppen aktívan keresi a szolgáltatásom (termékem) az interneten. Komoly különbség. Ez a különbség tette dollármilliárdosokká a Google Inc. alapítóit. Félreértés ne essék: természetesen a SEO még miondig csak egy eszköz a sok közül az értékesítés növelésére. Viszont roppant hatékony eszköz.

A SEO természetesen nem pusztán kereskedelmi, hanem nonprofit célokra is használható. Bárkinek hasznos, akinek üzenete van.

A keresőmarketing (SEM) arról szól, hogy pénzért lehetőség van hirdetéseket megjeleníteni a természetes találatok mellett. A SEO arról szól, hogyan lehet bekerülni a természetes találatok közé. Ez a blog az utóbbiról szól.

Cimkék: marketing, szubsztancia, cél

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A bevételeit növelné, vagy csak annyit szeretne, hogy a honlapjának üzenete eljusson azokhoz, akinek szánja? Meghatározott célok szerint fokozná honlapja látogatottságát? Ha bármire igen volt a válasz, jó helyen jár.

Hirdetés

SEO

Keresés

Blogértesítő - SEO

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről