FN Blog / SEO / Kulcsszó meta tagek: futottak még
Nyomtatás Betűméret
Kulcsszó meta tagek: futottak még 2008-03-16 21:04:41
Jól ismert tény, hogy a kulcsszó meta tagekkel nem jutunk messzire. Egyesek azt mondják: használni sem érdemes őket - azért ez túlzás. A Google éppen a kulcsszó meta tagek csődjének köszönheti a hatalmát.

Az internet őskorában - azaz néhány éve - a kulcszó meta tagek számítottak a keresőoptimalizálás alfájának és omegájának. S ez nem meglepő, hiszen a meta tageket éppenséggel  arra találták ki, hogy a keresőrobot tudja, hova tegye az oldalt. Nos, ez a rendszer tökéletesen működhetett volna egy tökéletes világban, ahol az emberek eredendően jók, Rousseau elképzelései szerint, s nem csapják be egymást.

A világ azonban nem volt tökéletes, s a webmesterek egyre inkább rákaptak arra, hogy olyan kulcsszavakat írjanak be a meta kulcsszavak közé, amelyeknek  semmi közük nem volt az oldaluk témájához, azonban sok felhasználó keresett azokra. (Ilyen kulcsszó például a szex.). Amikor már az amatőr versírók köre is a szex szót használta, mint meta kulcsszót, a találati listák gyakorlatilag használhatatlanokká váltak, s a felhasználók kezdtek teljesen kiábrándulni a keresőprogramokból. (Egyszer talán így járnak a hírkereső oldalak is, amikor a hírportálok eljutnak oda, már a tőzsdehírek címeibe is belekeverik a szex és a gyilkosság szavakat, csakhogy valaki odakattintson, s ekkor valaki kitalál valami újszerűt.)

Minden esetre a keresőprogramokat megreformálták,  jött Larry Page a pagerank ötletével s a Google-lal, amelynek működése már nem a meta tageken alapult. A keresőrobotoknak szóló kulcsszó meta tagek azonban - afféle őskövületként – megmaradtak.

Sokat nem számítanak, de azért még mindig érdemes használni őket. Tapasztalataim szerint a Google - kis mértékben -figyelembe veszi. Kicsit segítenek - de hibát követ el, aki erre alapozza weboldala optimalizálását. 
Cimkék: meta tag
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. sazh 2010-04-01 13:31:43
hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa hsbsfhbnsjalhjahjkda ajhgjah ahdgjahd hajdhgjahd jahgjdaguaehauh hfauehufhuahd ahuhfuahdu uahufhaud uadhuhfuahfu audhfauhuad u udsahfuaidhu auhduahudhuahauahdua uahuahuadhaud auhdaudaa
2. safs ssafa 2010-03-01 15:52:27
affafaffa
1. Mórocz Tamás 2010-01-17 17:51:59
Akkor a meta tagok el is hagyhatóak?
Mert a honlapom sehogy sem jön be, ha azt írom be a keresőkbe, hogy REALGAMEGUIDES.COM, csak egytalálat jön be.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A bevételeit növelné, vagy csak annyit szeretne, hogy a honlapjának üzenete eljusson azokhoz, akinek szánja? Meghatározott célok szerint fokozná honlapja látogatottságát? Ha bármire igen volt a válasz, jó helyen jár.

Hirdetés

SEO

Keresés

Blogértesítő - SEO

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről