FN Blog / SEO / Automatikus honlapkészítő rendszerek SEO szemme...
Nyomtatás Betűméret
Automatikus honlapkészítő rendszerek SEO szemmel 2008-04-19 20:17:42
Terjednek az olyan rendszerek, amelyek segítségével ki-ki maga készítheti el honlapját. Akadnak cégek, amelyek igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat, majd SEO szakemberrel kívánják a terméket optimalizáltatni, akik ha van józan eszük, nem vállalják. A fejlett realitásérzékkel rendelkező SEO szakember nem vállalja, hiszen ilyen esetben a lehetőségei jóval szűkebbek, mint egyébként.  Bosszantó erre rájönnie a cégvezetőnek, különösen, ha a honlapépítő rendszer tulajdonosa azt mondta neki előzetesen, hogy a rendszerében készített honlap kifejezetten jól fog szerepelni a keresőkben (de miért is mondana mást?), azután az mégsem így történik.

Általánosságban annyi elmondható, aki optimalizálni akarja az oldalát valami kompetitív szóra, az ne használjon ilyen rendszert. Aki csak keresőbarát honlapot szeretne, az meg legyen résen. Akadnak keresőbarát, s kevésbé keresőbarát rendszerek. Nem biztos, hogy az a keresőbarát, amelyik annak mondja magát.

Minden esetre legyünk gyanakvók, hogy a honlap tán nem is olyan keresőbarát, ha az aloldalak URL-jei nagyjából így néznek ki : http://www.domain.hu/kerhjkn?jkerghjkthk=iegiiethgikqnvkpkpkwojfrfioe=jrhgjga
jgrjghjhjhjbluzhjjuhzjd. Az is kellemetlen, ha a saját domainünket átirányítják  a szolgáltatói aloldalra, s ez keretben jelenik meg, hogy a látogató ezt ne vegye észre. A forráskódból ilyenkor csak pár sort láthatunk ctrl + U-val, s ezzel így lesznek a keresőrobotok is. Ez csak akkor gond, ha a saját domainünkre gyűjtjük a linkeket. Persze aki nagylelkű, gyűjtheti a linkeket a szolgáltató aloldalára is.

A szolgáltató választásról még annyit, a konkrét témától függetlenül: mélyen gyanakszom minden olyan vállalkozásra, amelyek átlátszó és elhasznált marketingtrükkökkel operálnak, ahol színes ablakok úsznak be kihagyhatatlan és ingyenes ajánlatokkal, ahol folyton áradozó fogyasztói véleményekbe botlok, az egész nagyjából olyan, mintha a weben nézném a teleshopot. Ha már az értékesítés során hülyének néznek, mi lesz később? Szerintem sem szeletelőt, sem webes szolgáltatást nem érdemes ilyen cégtől rendelni.


Cimkék: seo, honlapkészítés, keresőbarát, URL, keret, csak óvatosan
17 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. izahcicah 2010-02-07 10:27:13
;)
2. Jani 2008-10-05 14:29:09
Ezzel a cikkel én sem értek egyet, mert nekem több honlapom is van honlapkészítő rendszerrel és maximálisan elégedett vagyok vele. A keresőkben pedig az első oldalon vagyok, könnyen megtalálják az oldalt.Az átlátszó marketingtrükkükhoz pedig annyit, hogy szerintem a cikk író is hozzá lenne folyamodna ha értékesítési weboldalt csinálna, mert másképp a kutya rá nem nézne az oldalára. Az igaz, hogy vannak akik gátlástalanul becsapják az embereket, de vannak olyanok is, akik tisztességes kereskedelmet folytatnak.
1. mecs 2008-07-10 21:24:36
Az ilyen rendszerek keresőoptimalizálási lehetőségeiről én sem vagyok meggyözödve, azonban a teleshopos részhez annyit hozzátennék, hogy ez nem azt jelenti hogy hüjének néznek, hanem azt, hogy minél hatékonyabban akarnak értékesíteni és értékesítenek is. Ha nem lenne hatékony akkor nem lenne pénz teleshop adásidő megvásárlására sem. Gondolom nem kell mesélnem, hogy mennyibe kerül az, hogy egy ilyen adást leadjanak...
És amugy vásárolt már valaki teleshopos cuccot ? Én nem de szerintem a minőségével semmi gond nincs. Sőt ebben biztos vagyok.

Szóval... van ez a magyar felfogás, hogy aki vállalkozó az rossz és gonosz, biztos becsap és tuti kifoszt a pénzedből. Ez már annyira unalmas hogy nállam már 100X is betelt tőle a pohár.....

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A bevételeit növelné, vagy csak annyit szeretne, hogy a honlapjának üzenete eljusson azokhoz, akinek szánja? Meghatározott célok szerint fokozná honlapja látogatottságát? Ha bármire igen volt a válasz, jó helyen jár.

Hirdetés

SEO

Keresés

Blogértesítő - SEO

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről