FN Blog / SEO / Óvatosan a kulcsszavakkal!
Nyomtatás Betűméret
Óvatosan a kulcsszavakkal! 2008-05-19 18:29:52
A meta kulcsszavak ugyan ma már marginális jelentőségűek, helytelen használatuk azonban rengeteg kárt okozhat.

Amint egykori osztályfőnököm mondogatta irodalomórákon: a kevesebb több, bár ő persze nem a meta kulcsszavakra értette, hanem a terjengős fogalmazásokra (az osztály meg ugyanezt gondolta az irodalomórákról).

Nem egyszer láttam már olyan oldalt, ahol a webmester nem volt rest 80-100 „meta keywordot” is fölvésni a html kódba. Az egyik ilyen oldalon húszat számoltam meg a „hitel” szóból, ennek ellenére még sem sikerült bekerülnie az oldalnak az első 500 találatba hitel szóra (ki érti ezt, a legostobább keresőrobotnak is le kellene esnie a tantusznak!). Az is előfordul, hogy az adott kulcsszót a webmester beírja csupa kis és nagybetűkkel is, ilyenformán: HITEL, hitel.

Szóval ezeknek a módszereknek semmi értelmük, sőt, valójában ártanak az oldal megítélésnek. Ugyancsak ellenjavallt olyan kulcsszavakat használni, amelyek nem szerepelnek az oldalon.

A kulcsszavakkal mértékkel és tartózkodással kell élni (de nem úgy, mint azok a borbarátok, akik ezt úgy vallják: mérték egy hordó, tartózkodás az asztal alatt.).

Húsz kulcsszónál többet nem érdemes használni, s ügyeljünk arra, hogy szerepeljenek az oldalon. Ne ismételjük meg szavakat, legfeljebb szókapcsolatokban ( pl. jelzálog hitel, lakás hitel – így nem hiba).

Csodát a kulcsszavak helyes használatától nem várhatunk, viszont elkerülhetjük, hogy a keresőrobot webszemétnek nézze oldalunkat (vagy legalábbis annak gyanújával számoljon a Google algoritmusa, mert annak eredménye megjelenik a találati rangsorban.)


Cimkék: csak óvatosan, keyword, meta, kulcsszó, seo
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. Attila 2009-12-20 17:00:11
Hallottam olyan véleményt is, hogy ha egyáltalán nincsenek a honlapon meta kulcsszavak, az talán hasznosabb is a keresők szempontjából, mivel zömében a honlapon lévő tartalom alapján indexelik az oldalakat. Pl. egy ingyenes webtárhely-szolgáltató esetében mint pl. a ucoz.hu ugyanúgy nem könnyű meghatározni a kulcsszavakat, mivel a rendszerben számtalan témájú honlap létezhet.
4. Kis Miklós 2008-09-14 11:04:46
Az egyedi tartalom nagyon hiányzik. Nem SEO dolog, de tartalom csak a tartalomszolgáltató engedélyével vehető át. Bízom benne, hogy rendelkezel ezekkel az engedélyekkel.
2. Horváth Péter 2008-05-24 11:06:08
Olvasd el figyelmesen szöveget!
1. Fabian Bela 2008-05-20 05:16:14
Hát ja! Így igaz: www.youtube.com/watch?v=hy2nRmf7kSo

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A bevételeit növelné, vagy csak annyit szeretne, hogy a honlapjának üzenete eljusson azokhoz, akinek szánja? Meghatározott célok szerint fokozná honlapja látogatottságát? Ha bármire igen volt a válasz, jó helyen jár.

Hirdetés

SEO

Keresés

Blogértesítő - SEO

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről